AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.


Bridgestone představuje svou první celoroční cestovní pneumatiku

Bridgestone, největší společnost na světě pro výrobu pneumatik a gumárenských produktů, představuje celoroční cestovní pneumatiku Weather Control A005, s níž řidiči bezpečně dojedou do svého cíle v každém ročním období.

Prémiová pneumatika poskytuje vynikající ovladatelnost ve všech situacích, od vyhýbacích manévrů na dálnici až po nenadálé brzdění ve městě, a v nejrůznějších povětrnostních podmínkách, zejména za deště, což je pro evropské řidiče nejdůležitější vlastností. Konstrukcí pneumatiky Weather Control A005 vychází Bridgestone vstříc požadavkům spotřebitelů na celoroční komfort a bezpečnost. „Pro řidiče, kteří chtějí mít kontrolu nad vozem se stejnými pneumatikami po celý rok bez ohledu na to, zda panuje slunečné počasí, či deštivé nebo příležitostně i sněhové přeháňky, jsme chtěli zkonstruovat celoroční pneumatiku, jež jim poskytne jistotu spolehlivého provozu bez kompromisů v oblasti bezpečnosti. A tohoto cíle jsme dosáhli s pneumatikou Bridgestone Weather Control A005,“ vysvětluje Laurent Dartoux, vedoucí strategie a marketingu ve společnosti Bridgestone EMEA.

Na vývoji se podíleli koncoví uživatelé

Příběh pneumatiky Weather Control A005 však nezačal na rýsovacím prkně. Bridgestone před zahájením vývoje uskutečnil výzkum, zaměřený na požadavky a očekávání 15 000 koncových uživatelů ohledně celoročních pneumatik a zároveň se jich dotazoval na výzvy, jimž čelí v každodenním provozu. „Řidiči si chtějí být jisti, že si jejich celoroční pneumatiky poradí s nejrůznějšími povětrnostními podmínkami,“ objasňuje Laurent Dartoux. „Výzkum ale ukázal i to, že evropští spotřebitelé si dělají největší starost o bezpečnost na mokru.“

Bezpečnost a provozní vlastnosti

Je zřejmé, že Bridgestone těmto hlasům naslouchal. Pneumatika Weather Control A005, nezávisle testovaná a certifikovaná organizací TÜV SÜD, jedním z nejrespekto­vanějších nezávislých institutů v Evropě pro zkoušky automobilové techniky, překonala nejlepšího konkurenta na trhu v disciplíně brzdění na mokrém a zasněženém povrchu. Pneumatice Bridgestone Weather Control A005 bylo na informačním štítku EU uděleno také nejlepší hodnocení ve své třídě se známkami A pro adhezi na mokru a C pro valivý odpor (některé rozměry dosahují dokonce hodnocení valivého odporu B).

Pneumatiku Bridgestone Weather Control A005 lze v souladu s legislativními požadavky používat 365 dní v roce díky optimálním provozním vlastnostem na sněhu, které dokládá symbol tří horských štítů a sněhové vločky. Navíc se vyznačuje také vynikající životností, která je srovnatelná s prémiovou letní cestovní pneumatikou Turanza T005.

Evropský vývoj a výroba

Za vývoj pneumatiky Bridgestone Weather Control A005 nesou odpovědnost vysoce kvalifikovaní inženýři a chemici z technického centra Bridgestone v Římě (Itálie). Dezén běhounu uspořádali do tvaru písmene V a v jeho krajních částech použili inovativní tvar písmene Z. Ramenní oblast disponuje drážkami s velkým objemem. Běhoun v kombinaci s optimalizovanou konstrukcí kostry a rovnoměrným rozložením tlaku ve styčné ploše zaručuje provozní vlastnosti, jimiž pneumatika uspokojí očekávání koncových uživatelů z hlediska adheze, hospodárnosti a odolnosti vůči opotřebení. K optimálním provozním vlastnostem pneumatiky přispívá také použití technologie Bridgestone Nano ProTech a směsi s vysokým obsahem siliky.

Nabídka

Bridgestone uvedl svou první celoroční cestovní pneumatiku Weather Control A005 na trh v květnu 2018. Sortiment 68 rozměrů pro 15“ až 20“ kola pokrývá hned od začátku 94 % osobních vozů a SUV. V roce 2019 bude nabídka rozšířena o další rozměry.

Krátce po premiéře uvede Bridgestone v listopadu na trh také čtyři rozměry pro malé lehké užitkové vozy. Tyto pneumatiky budou vybaveny technologií DriveGuard, jedinečnou inovací, která umožňuje řidičům pokračovat v jízdě i po ztrátě tlaku.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Mercedes-Benz