AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


KIA otevřela moderní školicí středisko

Areál je plně vybaven pro práci s alternativními poháněcími jednotkami včetně elektromobilů.

Společnost KIA MOTORS CZECH otevřela nové školicí středisko ve středočeské obci Nupaky nedaleko Prahy. Moderní zázemí o rozloze 400 m2 bude sloužit především pro potřeby školení dealerů a jejich zaměstnanců. Nové středisko je vybaveno nejmodernějšími technologiemi potřebnými pro kompletní diagnostiku a opravu nejnovějších modelů, včetně vozů s hybridními a elektrickými poháněcími jednotkami. Celková výše investice do školicího areálu, který pojme až 40 lidí, dosáhla 5,5 milionu korun.

„Naše společnost dlouhodobě klade důraz na perfektní teoretickou i praktickou připravenost našich dealerů a jejich servisních středisek. Ta totiž stojí v první linii při kontaktu s našimi zákazníky, kteří jsou u značky KIA dlouhodobě zvyklí na nejvyšší kvalitu poskytovaných služeb. Dosud jsme pro technická školení na nové typy pohonů a na nové modely používali pronajaté prostory tak, abychom byli nablízku dealerům v regionech. Nové technologie a poháněcí jednotky si však vyžádaly výstavbu komplexního školicího centra, ve kterém můžeme dealerům a jejich technikům ukázat i náročnější servisní operace,“ vysvětluje Michal Tolar, technický manažer společnosti KIA MOTORS CZECH.

Nové školicí středisko je rozděleno na dílenskou část, sklad, dvě učebny, lobby a kancelář pro školitele. Menší učebna pro 12 osob, nazvaná Picanto, je vybavena laptopy a je určena pro individuální práci s účastníky školení. Větší učebna Sorento je vybavena variabilní posuvnou stěnou a lze v ní umístit několik vozidel pro statickou prezentaci. Pojme najednou až 40 lidí a umožňuje tak efektivně proškolit techniky a prodejce v rámci produktových školení z celé České republiky v krátkém čase. Do dílenské části lze umístit současně tři modely značky KIA, na kterých si mohou technici vyzkoušet modelové řešení nejrůznějších závad a pokročilou diagnostiku vozidel KIA včetně hybridních a plně elektrických poháněcích jednotek. Dílenská část je vybavena moderním elektrickým a pneumatickým servisním nářadím, dvěma zvedáky, rychlonabíjecí stanicí pro hybridní a elektrická vozidla, stojany s motory a převodovkami, kalibračními speciálními přípravky a diagnostickými systémy Kia. Pro prezentaci je využíváno sofistikované vybavení IT.

„Díky modernímu vybavení nového školicího střediska si zde budou moci naši mechanici, technici i prodejci bezpečně vyzkoušet nejrůznější systémy vozidel KIA, včetně práce s elektromobily a hybridními vozy, což je pro ně velká přidaná hodnota. I když jsou všichni naši dealeři certifikovaní pro servis elektromobilů, zatím jich na silnicích není takové množství, aby se k jejich servisu dostávali pravidelně. Zde si proto mohou v pravidelných intervalech své znalosti utužovat tak, aby byli připraveni na všechny případné požadavky našich zákazníků,“ dodává Michal Tolar.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.