AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Arriva Morava zkouší nový autobus Iveco Crossway Euro VI

ARRIVA MORAVA JE PRVNÍM DOPRAVCEM TESTUJÍCÍM NOVÝ AUTOBUS IVECO CROSSWAY LE CITY 10,8 M S MOTOREM EURO VI.

Společnost ARRIVA MORAVA a.s. má v únoru 2014 jako první domácí dopravce zapůjčen na čtrnáctidenní testování od výrobce Iveco Bus novinku v podobě částečně nízkopodlažního, městského autobusu Crossway Low Entry City 10,8 m. Vozidlo, které bylo v ČR představeno loni v listopadu na veletrhu CZECHBUS, zamířilo do města Krnova, které je jedním z pěti měst v Moravskoslezském kraji, kde dopravce provozuje městskou hromadnou dopravu. Krnovští občané si mohou autobus vyzkoušet na různých linkách, jednou z nich je například linka číslo 801 Krnov nemocnice, hlavní brána – Krnov, průmyslová zóna a zpět.

„Jsme rádi, že si můžeme jako první dopravce u nás vyzkoušet tento moderní autobus v reálném provozu s cestujícími a porovnat jeho parametry s jinými vozidly. Věříme, že autobus zaujme i veřejnost v Krnově. Crossway, který je nasazován místo autobusu Citybus, splňuje v současné době nejpřísnější emisní normu Euro VI. Tím se dostává do ovzduší zhruba o osmdesát procent méně škodlivých emisí, a přispívá se tak k ekologizaci hromadné dopravy,“ říká Miloš Hnilica, generální ředitel Arriva Morava.

Crossway LE City 10,8 m je vybaven motorem Tector 7 Euro VI o výkonu 285 k (210 kW) s technologií HI-eSCR, která zajišťuje maximální výkon při minimální spotřebě paliva. Autobus má převodovku VOITH D 854,6 a je dále vybaven jak ledničkou pro řidiče, senzory pro couvání a klimatizací s topením, tak i mechanickou plošinou k usnadnění nástupu pohybově handicapovaných nebo rodičů s kočárky.

Obsaditelnost vozidla je 30+1 míst k sezení a 61 k stání. Kromě nových technologií došlo u nového Crosswaye ke změnám v designu vozidla včetně loga IVECO. Autobus je 10 845 mm dlouhý, 2550 mm široký a 3140 mm (s klimatizací 3230 mm) vysoký. Vozidlo je vyráběno v závodě ve Vysokém Mýtě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.